August 2022, conferința internațională EUROCALL 2022

16-19 august 2022, participare la conferința internațională EUROCALL 2022: Intelligent CALL, granular systems and learner data, Institutul de Limbi Străine Vigdís Finnbogadóttir, Universitatea din Islanda, Institutul de Studii Islandeze Árni Magnússon, Reykjavik, Islanda

În perioada 16 – 19 august 2022, echipa ROGER și CODHUS a fost reprezentată la conferința internațională EUROCALL 2022: Intelligent CALL, granular systems and learner data, desfășurată online. Alexandru Oravițan, Mădălina Chitez, Loredana Bercuci și Roxana Rogobete au prezentat lucrarea Ghidul profesorului de utilizare a tehnicilor de corpus în predarea scrierii academice: aplicații bilingve (A Teacher’s Guide to Using Corpora to Improve Learner Academic Writing: Bilingual Corpus Applications).

Rezumatul lucrării:

Corpusurile de scrieri studențești pot constitui o resursă practică pentru aceștia, mai ales în privința asimilării practicilor de scriere academică. Un astfel de corpus este recent-lansatul ROGER (Corpus of Romanian Academic Genres), un corpus bilingv, contrastiv, ce oferă informații specifice disciplinelor studiate în limba română maternă și în limba engleză ca limbă străină. Această prezentare ilustrează o serie de posibilități de utilizare în cheie bilingvă a tehnicilor de corpus pentru dezvoltarea competenței de scriere academică cu ajutorul platformei ROGER (lansată în mai 2022). Astfel, prezentarea propune un model pedagogic bazat pe cercetare pentru a fi aplicat în timpul cursurilor de scriere academică.

Cuvinte-cheie: scriere academică, corpus bilingv, predare pe bază de corpus, corpus de scrieri studențești.

Pasaje din prezentare:

Mai multe informații despre conferință aici.

Întreaga prezentare poate fi urmărită aici.