Cursuri

 • Septembrie 2019, #DIGITTworld – Digital Linguistics Workshop powered by ROGER and CODHUS

  Joi, 26 septembrie 2019, studenții anului I ai Facultății de Litere, Istorie și Teologie au participat în cadrul unui atelier pregătit de echipa de cercetători a proiectului ROGER, numit #DIGITTworld – Digital Linguistics Workshop, primul eveniment la care s-a realizat mediatizarea CODHUS (Centrul de Cercetare și Implementare a Metodelor Digitale Bazate pe Lingvistica de Corpus cu Aplicabilitate în Științele Umaniste).

  Mai multe informații aici.

 • Decembrie 2019, workshop DIGITT: Studiile lingvistice în era digitală – pentru studenții de anul 1 de la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie
  În perioada 10-18 decembrie 2019, studenții de la specializările Română A și A’ din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie au participat la un nou workshop din seria DIGITT (Digital Linguistics Talks in Timișoara), intitulat Studiile lingvistice în era digitală. Cum ne ajută instrumentele digitale în studiul lingvisticii șîn analiza discursului?

  Mai multe informații aici.

 • Februarie 2020, Training Corpus Linguistics/Digital Humanities pentru voluntarii și practicanții ROGER/CODHUS

  Vineri, 28 februarie 2020, a avut loc prima parte a trainingului condus de membrii ROGER și CODHUS, în care voluntarii și practicanții din anul universitar 2019-2020 au aflat despre proiectele în care vor fi implicați. După o scurtă prezentare a domeniilor în care vor activa (digital humanities, lingvistică de corpus), studenții au avut și o sesiune practică în care au învățat cum să digitizeze și să codeze texte, un pas esențial în pregătirea datelor lingvistice pentru analiză.

  Mai multe informații aici.

 • Aprilie 2020, workshop DIGITT: Ce se întâmplă cu studiile literare când #stămacasă?

  În perioada 1-8 aprilie 2020, studenții de la specializările Română A și A’ (anul I) din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie au participat la un nou workshop din seria DIGITT (Digital Linguistics Talks in Timișoara), intitulat Ce se întâmplă cu studiile literare când #stămacasă? De la cantitativ la calitativ în studiile literare și analiza discursului.

  Mai multe informații aici.