Practică 2021-2022

Perioada de practică: anul universitar 2021-2022

Număr studenți practicanți: 11 practicanți

Echipa de tutori:
Dr Roxana Rogobete
Dr Loredana Bercuci
Drd Andreea Dinca
Dr Mădălina Chitez
MA Adela Chindriș

MA Catinca Galbenu

 • Mateea Beatrice Curea

  Mateea Beatrice Curea, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - Limba și literatura română)

  Despre Mateea:

  „Mă numesc Mateea Curea, sunt studentă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de licență, specializarea Limbi și literaturi (engleză-română), anul al II-lea. Pasiunile mele sunt muzica, scrisul, dansul, desenul și cititul. Am aplicat pentru CODHUS deoarece am văzut-o ca pe o oportunitate în a încerca ceva nou, sunt interesată de domeniul cercetării, sunt o fire curioasă și determinată.”

 • Elena Farcaș

  Elena Farcaș, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

  Despre Elena:

  „Am ales să continui stagiul de practică și să devin voluntară în cadrul CODHUS, deoarece am descoperit aici un colectiv de oameni profesioniști și devotați, alături de care am reușit să îmi valorific potențialul, îndeplinind cu succes taskurile, care mi s-au părut dinamice și plăcute. Totodată, proiectul mi-a oferit ocazia de a mă familiariza cu munca de cercetare în domeniul lingvisticii de corpus, care între timp a devenit chiar o pasiune. Interesată de tot ceea ce înseamnă cartea în mediul online, lucrez în prezent la un proiect ce are ca scop analiza discursului vloggerilor din spațiul BookTube-ului. CODHUS mi-a oferit, așadar, ocazia de a-mi dezvolta noi competențe, cu siguranță benefice dezvoltării mele academice și profesionale, dar și o nouă viziune asupra a ceea ce reprezintă cercetarea, demonstrându-mi că aceasta poate fi puternic ancorată în actualitatea de care noi tinerii suntem interesați.”

 • Alexandra Mihăeș

  Alexandra Mihăeș, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

  Despre Alexandra:

  „În ceea ce mă privește, acest stagiu de practică a reprezentat mai mult decât o notă în catalog. Am avut parte de o experiență deosebită, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi și am descoperit aptitudini pe care nici nu credeam că le posed, am întâlnit oameni demni de admiraţie, de la care am învățat multe: organizarea timpului, înfruntarea unor dificultăți, menținerea interesului pe toată durata procesului de elaborare a unei cercetări individuale (Corpus of Thrilling Novels) până la finalizare. Anul acesta am decis să continui practica studențească atături de echipa CODHUS și recomand cu convingere.”

 • Ariana Bianca Teodor

  Ariana Bianca Teodor, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

  Despre Ariana:

  „Am ales să îmi continui stagiul de practică împreună cu echipa CODHUS pentru a-mi dezvolta și mai mult abilitățile de comunicare și cercetare digitală, dar și pentru a căpăta anumite abilități noi și a mă dezvolta în continuare în acest domeniu. Nu în ultimul rând, doresc să continui practica pentru a putea lucra alături de această echipă deoarece a fost o experiență minunată. Pentru cercetare individuală am ales să derulez tema vloggerilor și influencerilor educaționali care produc conținut informativ pe platforma Youtube despre examenul de bac. De asemenea, cercetez cine are un impact mai puternic pentru public, modul în care creatorii de conținut își transmit informațiile și vocabularul pe care îl folosesc.”

 • Carmen Tuns

  Carmen Tuns, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - Limba și literatura germană)

  Despre Carmen:

  „Numele meu este Carmen, și sunt studentă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de licență, specializarea Limbi și Literaturi (engleză-germană), anul II. Am ales să continui stagiul de practică la CODHUS datorită oamenilor pe care i-am întâlnit și cu care am avut plăcerea să colaborez, dar și datorită proiectelor la care am lucrat, și datorită cărora am descoperit plăcerea mea pentru cercetare. Tema cercetării individuale pe care am derulat-o a fost reprezentarea relațiilor LGBTQ+ în fanfiction și am folosit analiza de corpus pentru a-mi susține teza.”

 • Daria Vlădica

  Daria Vlădica, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura germană - Limba și literatura engleză)

  Despre Daria:

  „Mă numesc Daria Vlădica și sunt în prezent înmatriculată în anul II al studiilor universitare de  licență, în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Limbi și Literaturi Germană - Engleză.

  Am ales să continui și în acest an stagiul de practică alături de echipa CODHUS deoarece primul semestru de practică s-a dovedit a fi o experiență plăcută și pe măsura așteptărilor.  Consider că acest mediu oferă în continuare oportunități pentru acumularea de informații și dobândirea de aptitudini folositoare viitorului meu profesional.

  În acest semestru continui să-mi îndrept atenția asupra unei lucrări de cercetare urmărind portretizarea eroului de gen masculin, în filme americane polițiste, prin crearea și analiza unui corpus de 25 de filme, cu ajutorul instrumentelor digitale de cercetare (Lancsbox, Voyant Tools).”

 • Andra Bireescu

  Andra Bireescu, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - limba și literatura engleză)

  Despre Andra:

  „Eu sunt Biri, studenta cu normă întreagă interesată temeinic de literatură, filosofie și teatru. Nucleele acestea pe care le cercetez cu imaginația, conștiința și spiritul subtil analitic m-au adus la CODHUS. Am venit aici pentru că a sosit vremea să descopăr „partea digitală” a acestor arte liberale și cum acestea se pot unifica magnific pentru a înțelege mai bine științele umaniste în relație cu tehnologia.”

 • Diana Flueras

  Diana Flueras, anul 1, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză  – limba și literatura spaniolă)

  Despre Diana:

  „Mă numesc Flueras Diana și sunt studentă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de licență și îmi place să analizez texte literare, în special în limba Engleză.  Am decis să iau parte în oportunitatea oferită de CODHUS pentru a ieși din zona mea de confort. Chiar dacă inițial nu am știut cum să folosesc anumite aplicații, trainingul oferit m-a ajutat să dobândesc noi abilități care mă ajută să combin aspectele digitale cu propriile mele pasiuni pe care le pot folosi mai departe și după experiența la CODHUS.”

 • Daniela Mihalachi

  Daniela Mihalachi, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză – limba și literatura română)

  Despre Daniela:

  „Mă numesc Daniela Mihalachi și sunt studentă în anul I la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie. Pasiunile mele sunt cinematografia, muzica și literatura. În timpul liber, îmi place să fotografiez și să frecventez evenimente culturale, cum ar fi spectacole, expoziții, festivaluri. Sunt o persoană deschisă, ador să comunic cu oamenii și să descopăr interese noi. Am ales ca și loc de practică centrul CODHUS pentru că sunt curioasă să explorez științele umaniste aplicate domeniului digital, dar și pentru a îmi dezvolta competențele în cercetare.”

 • Mirela-Larisa Rof

  Mirela-Larisa Rof, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - limba și literatura engleză)

  Despre Mirela:

  „Numele meu este Mirela-Larisa Rof și sunt studentă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de licență, specializarea Limbi și Literaturi (română-engleză), anul al II-lea. Printre punctele mele de interes se numără: cercetarea în domeniul literaturii române, dar și engleze, voluntariatul, cititul, călătoriile și fotografia. Am hotărât să mă implic în CODHUS, deoarece, așa cum am precizat anterior, cercetarea în domeniul literaturii în spațiul digital este unul dintre punctele de interes pentru mine. Îmi doresc, așadar, să mă dezvolt continuu în acest domeniu, iar CODHUS îmi va oferi această oportunitate.”

 • Isabela-Lorena Vesa

  Isabela-Lorena Vesa, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - limba și literatura italiană)

  Despre Isabela:

  „Mă numesc Isabela-Lorena Vesa și sunt studentă în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de licență, programul de licență Limbi și Literaturi (Engleză-Italiană), în anul II. Interesele mele principale cuprind zona de cercetare, în special cercetarea centrată pe literatură, lingvistică, analiză de discurs, respectiv true crime, dar și zona de cultură și modul în care funcționează și este creată aceasta. De asemenea, prezint un interes ridicat și față de domeniul scrierii academice, în special față de procesul de scriere și publicare al unei lucrări de cercetare.”