Practică 2020-2021

Perioada de practică: anul universitar 2020-2021

Număr studenți practicanți: 18 practicanți

Echipa de tutori:
Dr Roxana Rogobete
Dr Loredana Bercuci
Drd Andreea Dinca
Dr Madalina Chitez

  • Florina-Maria Andercău

    Florina-Maria Andercău, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura română - limba și literatura engleză

    Despre Florina:

    „Am ales să continui realizarea stagiului de practică alături de echipa CODHUS întrucât din primul moment al colaborării cu acești minunați  oameni a fost o plăcere să lucrez alături de ei. Sarcinile au fost provocatoare și stimulative, dar, în același timp, am învățat foarte multe lucruri utile. Coordonatorii au fost mai mult decât binevoitori și ne-am bucurat de suportul necesar pe tot parcursul practicii. Dacă ar trebui să aleg încă o dată unde să fac practica, tot pentru această echipă aș opta cu toată încrederea.”

  • Iulia Bandac

    Iulia Bandac, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura engleză - limba și literatura franceză

    Despre Iulia:

    „Mă numesc Bandac Iulia-Denisa și sunt studentă în anul II, la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, domeniul Limbi și Literaturi, specializarea Engleză-Franceză. Din punctul meu de vedere, implicarea mea în acest proiect îmi poate dezvolta abilitățile digitale, lingvistice și de redactare academică. Mă consider o persoană ambițioasă, perseverentă și deschisă spre noi oportunități.”

  • Eliza Victoria Bătrîn

    Eliza Victoria Bătrîn, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura latină - limba și literatura engleză

    Despre Eliza:

    „Am ales să continui să lucrez cu CODHUS deoarece consider că îmi oferă posibilitatea să îmi dezvolt abilitățile de care am nevoie în carieră, dar și pentru că simt că modul de lucru este unul adecvat personalității mele.”

  • Teodora Maria Bogoevici

    Teodora Maria Bogoevici, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura engleză - limba și literatura germană

    Despre Teo:

    „Am decis să fac parte în continuare din familia CODHUS, deoarece activitățile ce mi s-au propus sunt provocări pentru dezvoltarea aptitudinilor mele lingvistice și mi-au stârnit interesul pentru cercetarea filologică.”

  • Gabriela Drăgușin

    Gabriela Drăgușin, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura franceză - limba și literatura engleză

    Despre Gabriela:

    „Numele meu este Gabriela-Andreea Drăgușin și sunt studentă în anul II la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie. Fiind dornică de a cunoaşte totul despre tot, am aflat despre CODHUS şi despre modul în care operează ei. Am fost impresionată de faptul că echipa uneşte IT-ul cu ştiinţele umaniste, motiv pentru care am vrut să ştiu mai multe despre centru, şi mi-am dorit să fac parte dintre el. Consider că îmi va fi foarte util atât din punct de vedere tehnologic, cât şi din punct de vedere lingvistic şi de aceea m-am hotărât să aplic pentru acest centru de cercetare.”

  • Mihaela Mureșan

    Mihaela Mureșan, anul I, specialziarea Limbi Moderne Aplicate (Engleză-Germană)

    Despre Miha:

    „Numele meu este Mihaela, sau cum îmi spun toți, Miha. Pasiunea mea, dintotdeauna, a fost cea pentru cuvinte, dar am dobândit și una nouă pentru cercetare. Sunt o fire destul de comunicativă, prietenoasă și îmi place munca în echipă. CODHUS este una dintre cele mai bune oportunități pe care le-aș fi putut primi în facultate! :)”

  • Roxana Delia Prohap

    Roxana Delia Prohap, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura engleză - limba și literatura germană

    Despre Delia:

    „Stagiul de practică efectuat în cadrul centrului CODHUS a reprezentat pentru mine oportunitatea perfectă de dezvoltare atât pe plan academic, cât și pe plan personal. Mi s-a oferit posibilitatea de a acumula cunoștințe noi în domeniile de interes și de a colabora cu o echipă minunată, motive pentru care am decis să particip în continuare la activitățile interesante organizate de CODHUS.”

  • Bianca Marinela Socaci

    Bianca Marinela Socaci, anul al II-lea, specializarea Limba și literatura română - limba și literatura engleză

    Despre Bianca:

    „Mereu am fost pasionată atât de tehnologie cât și de domeniul umanist și mă bucur că am găsit un loc unde acestea să fie utilizate împreună. Am decis să-mi continui practica la CODHUS datorită mediului prietenos și a taskurilor plăcute și ușor de realizat. Consider că aptitudinile dobândite în urma acestui stagiu de practică îmi vor fi de folos pe viitor.”

  • Claudia Tulcan

    Claudia Tulcan, anul al II-lea, masteratul Germana în context european. Studii interdisciplinare și multiculturale

    Despre Claudia:

    „Mă numesc Claudia și sunt masterandă la specializarea Germana în context european. Studii interdisciplinare și multiculturale din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, UVT. Mă pasionează în general tot ceea ce ține de filologie, ponderea mai mare fiind, însă, pe partea de literatură. M-am înscris să desfășor un stagiu de practică în cadrul CODHUS, deoarece doresc să îmi lărgesc cunoștințele în domeniul filologiei, să îmi îmbunătățesc competențele digitale și să descopăr noi orizonturi de cercetare.

  • Erika Pietrantuono

    Erika Pietrantuono (Italia, Università di Macerata), anul al III-lea, ciclul licență: Mediere lingvistică - studii de traductologie și interpretariat

    Despre Erika:

    Sunt din Italia și am venit la Timișoara cu un stagiu Erasmus+, ca studentă la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie. Sunt o fire curioasă, creativă și caut mereu să învăț lucruri noi. Sunt pasionată de studiul limbilor și al culturilor, respectiv de traductologie. Am ales ca, în timpul mobilității, să fac parte și din CODHUS ca practicantă, pentru că mi se pare o bună oportunitate de a descoperi mai multe despre lingvistică și discipline conexe. Este, totodată, o provocare să mă aflu într-un spațiu și mediu nou, să dobândesc noi abilități în diferite domenii, dar și să contribui prin cunoștințele mele de italiană.

    Ca practicantă în cadrul CODHUS, îmi propun să fac cercetare în diferite domenii, precum lingvistică și traduceri. Mereu mi-am dorit să descopăr profunzimile acestor discipline, prin identificarea unor detalii care le fac unice. Sper să contribui la activitatea centrului prin cunoștințele pe care le am și să descopăr noi tehnici și metode de cercetare sau studiu.

  • Anamaria Paula Andrei

    Anamaria Paula Andrei, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - Limba și literatura germană)

    Despre Paula: „Numele meu este Andrei Anamaria Paula și studiez în anul I la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Limbi și Literaturi Engleză – Germană. Am decis să aplic la CODHUS fiindcă ideea de a împreuna două domenii atât de diferite – IT-ul cu științele umaniste – mi-a stârnit atât o curiozitate, cât și un interes foarte mare. Văd CODHUS ca pe o provocare, iar eu o accept cu drag ! Sunt o persoană voioasă, responsabilă și muncitoare. Consider că acest centru mă va ajuta să mă dezvolt atât pe plan profesional, prin acumularea de noi cunoștințe, cât și pe plan personal, prin dezvoltarea mea ca om.”

  • Elena Farcaș

    Elena Farcaș, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

    Despre Elena: „Am decis să aplic la programul CODHUS pentru practică, deoarece doresc să învăț și să aprofundez cunoștințele și capacitățile necesare pentru a descoperi cât mai mult despre domeniul lingvistic și tehnologic. De asemenea, sunt dornică să descopăr cum se pot îmbina aceste domenii, facilitând studierea științelor umaniste.

    Pe parcursul studiilor mele de până acum, am descoperit că mă pasionează comunicarea, atât din perspectiva dialogului interuman, de împărtășire a cunoștințelor și opiniilor, cât și din perspectiva prezentării dinamice, interactive, din cât mai multe unghiuri a cunoștințelor dobândite de mine.

    Sunt o persoană proactivă cu o bună capacitate de a lucra cu oamenii, având totodată o gândire analitică și creativă. În același timp iubesc animalele și îmi face plăcere să fac drumeții.”

  • Timeea Lazăr

    Timeea Lazăr, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - Limba și literatura română)

    Despre Timeea: „Mă numesc Lazăr Timeea, dar prefer mi se spună Tim și sunt studentă în anul I la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Limbi și Literaturi (engleză-română). Sunt pasionată de muzică, marea mea iubire fiind muzica metal. De asemenea, îmi petrec timpul liber jucându-mă jocuri video și citind. Sunt o persoană relativ timidă, dar determinată și impunătoare atunci când este nevoie. Implicarea mea în CODHUS este datorată dorinței mele de a mă provoca și a curiozității pe care o am pentru domeniul cercetării.”

  • Alexandra Mihăeș

    Alexandra Mihăeș, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

    Despre Alexandra: „Numele meu este Alexandra și, ca iubitoare de artă, îmi place să mă cufund în litere și să pictez în culori vii. Sunt o fire curioasă și dinamică, care simte mereu nevoia de o schimbare. Interesată de perfecționarea personală, caut tot felul de activități solicitante, iar implicarea în stagiul de practică la centrul de cercetare CODHUS prezintă oportunități de formare majore pentru cei aflați în căutarea succesului.”

  • Andreea Popescu

    Andreea Popescu, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

    Despre Andreea: „Mă pasionează în general tot ceea ce ține de domeniul filologiei, ponderea mai mare fiind, însă, pe partea de literatură. Mediul propice pentru cercetarea lingvistică, posibilitatea de implicare în diverse proiecte și perfecționarea competențelor digitale au fost motivele pentru care am vrut să ştiu mai multe despre centru şi am decis că ar fi minunat să fac parte din el. Consider că echipa CODHUS este locul cel mai potrivit care îmi poate oferi șansa de a-mi explora interesele, de a învăța lucruri noi și de a mă pregăti pentru viitoarea mea carieră de filolog.

  • Ariana Bianca Teodor

    Ariana Bianca Teodor, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - Limba și literatura engleză)

    Despre Ariana: „Mă numesc Teodor Bianca-Ariana și sunt studentă în anul I la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de Licență, specializarea Limbi și Literaturi Română-Engleză. Mă consider o persoană ambițioasă care reușește mereu să realizeze ceea ce își propune. Mă pasionează arta, în special literatura modernă, dar și cea clasică, atât în română cât și în engleză. Am ales CODHUS datorită oportunităților în direcția cercetării digitale și dezvoltării abilităților pe parte de comunicare. De asemenea, sunt recunoscătoare că am ocazia să fac parte din această echipă și să lucrez în domeniul de care sunt pasionată.”

  • Carmen Tuns

    Carmen Tuns, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - Limba și literatura germană)

    Despre Carmen: „Mă numesc Tuns Carmen, și sunt studentă în anul I la Facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de Licență, specializarea Limbi și Literaturi Engleză- Germană. Printre interesele mele se numără studiul literar și cercetarea, în special a temelor ce au ca punct central subiecte precum pop culture sau true crime. Principalul motiv pentru care am ales să aplic pentru un internship la CODHUS a fost șansa de a participa la proiecte de cercetare, însă consider că această experiență îmi va aduce beneficii atât pe plan personal, cât și profesional.”

  • Daria Vlădica

    Daria Vlădica, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura germană - Limba și literatura engleză)

    Despre Daria: „Mă numesc Daria Vlădica și sunt studentă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, în anul I de studii universitare de Licență, specializarea Limbi și Literaturi Germană-Engleză.

    Interesele mele profesionale se bazează pe studiul celor două limbi străine, germana și engleza, în special pregătirea pentru o carieră în postura de cadru didactic. Pasiunile mele includ cântatul, colecționarea de filme și albume pe vinil și scrisul creativ. Am ales să mă alătur echipei CODHUS pentru a avea oportunitatea de a învăța de la oameni pasionați și de a îmi dezvolta noi competențe, atât în mediul digital cât și cel al științelor umaniste.”