Voluntariat 2021-2022

Anul universitar 2021/2022: 6 studenți voluntari

Voluntari:

 • Anamaria Paula Andrei

  Anamaria Paula Andrei, anul al II-lea, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura engleză - Limba și literatura germană)

  Despre Paula:

  „Am ales să îmi continui activitatea la CODHUS, însă de data aceasta prin voluntariat, fiindcă semestrul trecut am fost surprinsă plăcut de lucrurile interesante pe care le-am făcut în stagiul de practică. Astfel, nu am vrut să îmi închei activitatea după numai un semestru și am decis să rămân în echipa CODHUS, ca voluntar.

  Am derulat semestrul trecut o super cercetare pe tema literaturii digitale, descoperind ce consumă cititorii în mediul online și care sunt teme/genurile preferate.”

 • Maria-Simona Bica

  Maria-Simona Bica, anul I, master, Studii americane și Literatură și cultură - contexte românești, contexte europene

  Despre Maria:

  „Mă numesc Maria-Simona Bica și sunt studentă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie în anul I, la programele de master Studii americane și Literatură și cultură - contexte românești, contexte europene. Punctele mele de interes sunt literatura americană,  română și comparată, fiind în același timp pasionată de arta vizuală, de scrisul academic și creativ. Preocuparea pentru cercetare, care s-a dezvoltat în ultimul an, m-a făcut să mă alătur echipei CODHUS, atât pentru a explora interesele pe care deja le am, dar și pentru a descoperi unele noi.”

 • Anca Brisc

  Anca Brisc, anul I, specializarea Limbi moderne aplicate (Limba engleză - limba germană)

  Despre Anca:

  „Mă numesc Anca Brisc și sunt studentă în anul I în cadrul facultății de Litere, istorie și teologie, specializarea Limbi moderne aplicate (Engleză – Germană). Printre lucrurile care mă pasionează se numără cititul și cercetarea. Îmi place să învăț despre artă și diferite culturi, dar nu mă las intimidată de domeniile care nu îmi sunt familiare. Am ales CODHUS pentru că îmi oferă oportunitatea de a-mi dezvolta abilitățile lingvistice și digitale.”

 • Carina-Maria Josan

  Carina-Maria Josan, anul II, master Literatură și cultură - contexte românești, contexte europene

  Despre Carina:

  „Mă numesc Carina-Maria Josan și sunt studentă Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de masterat, specializarea Literatură și cultură - contexte românești, contexte europene, anul II. Domeniile mele de interes sunt literatura, filosofia, istoria artei, estetica și teoria literară. Am decis să mă alătur proiectului CODHUS pentru a învăța modalități noi de abordare a studiului literar și de elaborare a scrisului academic.”

 • Mihaela Mureșan

  Mihaela Mureșan, anul al II-lea, specializarea Limbi moderne aplicate (Limba engleză - Limba germană)

  Despre Mihaela:

  „Sunt în acest proiect de aproape un an. Chiar  vreau să continui să fac parte din acesta pentru că eu cred că este o oportunitate perfectă să-mi îmbunătățesc cunoștințele mele în limbă engleză. Am de făcut o lucrare de research, o lucrare de care sunt entuziasmată pentru că subiectul ales de mine poate fi interesant pentru aproape toată lumea. Aceasta se focalizează pe premiile Oscar acordate începând cu anul 2019.”

 • Nicoleta-Larisa Chindriș

  Nicoleta-Larisa Chindriș, anul I, specializarea Limbi și literaturi (Limba și literatura română - limba și literatura engleză)

  Despre Larisa:

  „Mă numesc Larisa Chindriș și sunt studentă în cadrul facultății de Litere, Istorie și Teologie, studii universitare de licență, specializarea Limbi și Literaturi Română-Engleză, anul I. Literatura și scrierea creativă și academică sunt câteva din interesele mele, alături de studiile interculturale și călătoriile. Am decis să mă implic în CODHUS deoarece vreau să învăț mai multe despre cercetarea și analiza literaturii digitale, dar și despre lingvistica de corpus.”

 • Alexandra Șoavă

  Alexandra Șoavă, anul I în cadrul programului de masterat Digital Humanities

  Despre Alexandra:

  ”Mă numesc Șoavă Alexandra și sunt studentă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în anul I, în cadrul programului de masterat Digital Humanities al Universității din București. Am luat decizia de a fi voluntar CODHUS pentru a învăța lucruri cât mai noi din punct de vedere digital. Pot spune că cele două mari pasiuni ale mele sunt studiile de gen și etimologia cuvintelor (din engleză și română), iar acest program mă poate ajuta să le explorez.”