Decembrie 2022, Digital Linguistics Week @ CODHUS

8-9 Decembrie 2022: Digital Linguistics Week @ CODHUS – Prelegeri invitate și workshop

În perioada 8-9 decembrie 2022 a avut loc Digital Linguistics Week @ CODHUS, care a cuprins o serie de evenimente derulate cu ajutorul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, respectiv a Departamentului de Relații Internaționale din cadrul UVT.

În data de 8 decembrie, invitatul CODHUS/LIT a fost Prof. Dr. Dragoș Ciobanu, de la Centrul de Traductologie al Universității din Viena. Prelegerea s-a intitulat Traducerea automată neuronală – probleme și soluții.

În data de 9 decembrie, Dr. Alina Secară a ținut o prelegere în cadrul Romanian Diaspora@WUT Guest Lectures/Workshops (inițiativă a Departamentului de Relații Internaționale), intitulată Tehnologiile de recunoaștere și sinteză vocală în folosul traducătorilor. Totodată, un workshop restrâns a discutat aspecte legate de accesibilizarea mediului cultural românesc: ACCESSOR – Media and Cultural Sector – Practices, Needs and Innovation in Romania.

La eveniment au participat cadre didactice și cercetători LIT, membrii ai comunității universitare timișorene, dar și studenți interesați de temele dezbătute.